Bemutatkozás

A Platin Zenekar története 2008-ig nyúlik vissza, amikor néhányan, gyermekfejű jóbarátként elhatároztuk, hogy egy zenekar keretein belül kamatoztatjuk az addig összeszedett zenei tudásunkat. A banda fő stílusirányzatának meghatározása nem volt nehéz feladat, hiszen mindannyiunk a magyarországi német kultúrát hozta magával otthonról és a példaképeink, a nagyszüleink is sváb lakodalmas zenét játszottak. A Platin kezdeti hónapjainak, éveinek zenei fejlődése hozott néhány változást a taglistán, mire kialakult a végleges hat főből álló névsor. Ezzel a felállással egyre ismertebbek lettünk és egyre több rendezvényen találkozhatott velünk a közönség. 2013-ban négy tagnak megadatott egy másik zenekarban szórakoztatni a közönséget, így a zenekar életében egy kis szünet következett. Hat év elteltével viszont 2019-ben úgy döntöttünk, hogy visszatérünk a régi Platin névhez és megújult lendülettel állunk színpadra. A zenekar jelenlegi tagjai: Bede Csaba, Grób Róbert, Steiner Patrik és Tutti Péter. Fő zenei irányzatunk változatlanul a magyarországi német népzene, emellett pedig a publikum kívánsága szerint játsszuk az örökzöld, illetve modern slágereket, lakodalmas és mulatós zenéket, hogy mindenki megtalálhassa a kedvére való stílust a zenekar rendezvényein.

Csabi

Az én történetem a zenével kapcsolatban kb. nyolc éves koromban kezdődött, amikor is szüleim akarata szerint egy olyan harmonika került a kezembe, ami mögül alig látszottam ki. Zeneiskolába sosem jártam, magánórákat vettem több idős, tapasztalt zenésztől addig, amíg színpadra nem mertem állni. Több, elsősorban németajkú zenét játszó formációban zenéltem tizenhárom éves koromtól. A Platin zenekarral egy véletlen során kerültem kapcsolatba, amikor az akkori fiatal tagok egy billentyűst kerestek. Komoly kritériumoknak kellett megfelelni már akkor is, természetesen harmonikázni, szintetizátorozni és énekelni is kellett. A velük megbeszélt castingra komolyan készültem, mert úgy gondoltam, több jelentkező közül fogják a legjobbat kiválasztani. Szerencsém volt, hiszen egyetlen jelentkezőként bekerültem a csapatba. Innen indult a közös történetünk a Platin zenekarral. Szeretem ezt a zenekart az igényességük, zenei hozzáállásuk és zenész kollégáim miatt is. Amellett, hogy a zenélés szórakoztatás, komoly munka is, de megéri csinálni.

Robi

A zenekar alapító tagja vagyok. Hét éves korom óta zenélek. A zeneiskolában harmonika szakon tanultam nyolc évig, ennek ellenére egyszer csak egy ifjúsági fúvószenekar ütőseként találtam magam. Megtetszett a dob, elkötelezetté váltam iránta, így a Platin zenekar alapításakor nem volt kérdés, hogy én leszek a dobos. A zenekarban azóta is én ütöm a ritmust, de akkor sem ijedek meg, ha harmonikát, vagy basszusgitárt akasztanak a nyakamba. Ezen kívül én gondoskodom arról, hogy a zenekar minden helyszínre és rendezvényre időben eljusson.

Patrik

Családi hagyományt követve már kisgyerekként megismerkedtem a zene világával. Tanulmányaimat a Mohácsi Zeneiskola növendékeként kezdtem trombita szakon, emellett többször játszottam gitáron és ütős hangszereken is. 2013-ban korábbi hangszereimet kissé mellőzve baritonozni, harsonázni és basszusgitározni kezdtem. Az évek során több együttesben, formációban játszottam más-más hangszereken, így talán kijelenthetem, hogy könnyen feltalálom magamat a színpadon különböző szerepekben is. A zenekar tagjaival több éven keresztül zenéltünk már együtt, ennek köszönhetően nagyon jól megértjük egymást mind a színpadon, mind azon kívül is. A zenekarban az én feladatom a hangosítás, hangtechnika beállítása.

Péter

A zenekar alapító tagja vagyok. Hét éves koromban kezdtem el zenét tanulni, ekkor választottam a trombitát hangszeremnek. Későbbi zenei tanulmányaim során (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Jazz Tanszak - Kodolányi János Főiskola, Művészeti Tanszék) az ország legkiválóbb tanáraitól tanulhattam. A Platinban a fő hangszerem a gitár, mellyel 2018-ban kezdtem foglalkozni, emellett a zenekar elsőszámú énekese is vagyok. Mivel a színpad kiskorom óta az életem része, ezért rengeteg formációban részt vettem már, de a szívemhez legközelebb mindig is a saját zenekarunk, a Platin állt. Fontosnak tartom, hogy a közönség különböző igényeit minőségi élőzenével és megjelenéssel tudjuk kiszolgálni!